Na een verblijf van twintig jaar in Mexico, keerde Don Benigno Barbadillo terug naar de Spaanse kustplaats Sanlúcar de Barrameda in het wijngebied Jerez. In 1821 kocht hij daar samen met Don Manuel López Barbadillo de ‘Bodega del Toro’.
Het huidige Barbadillo is opgezet door Don Benigno. Onder zijn bewind werd Barbadillo het eerste bedrijf dat Manzanilla expoteerde naar Engeland en Amerika. In 1954 werd het bekend als Antonio Baradillo S.A.. Nu, bijna 200 jaar later, is het bedrijf nog steeds voor honderd procent in handen van de familie Barbadillo. De bodegas liggen op diverse plekken in Sanlúcar de Barrameda, rond het kasteel ‘Castillo de San Diego’. Barbadillo is met 500 hectare (75.000 m2) wijngaard en een productie van 35 miljoen liter de grootste bodega van de regio. Met trots introduceerde men de merken “Solear” en “Muyfina” en de eerste witte wijn van Andalucía.
Onze honderdjarige solera's geven de Jereces-reeks een uitzonderlijke leeftijd. De meest veeleisende smaakpapillen vallen samen: subtiliteit in zijn puurste vorm. Dat is Prince.
De amontillados zijn een van de meest interessante wijnen binnen de Sherry-wijnen. Ze worden eerst als Manzanilla grootgebracht met biologische veroudering onder de "Flower Veil" gedurende acht jaar, en daarna ondergaan ze nog eens vier jaar oxidatieve veroudering.
In totaal 12 jaar veroudering die onze Amontillado Principe voorzien van buitengewone nuances van beide verouderingen.