Domein:
Ons verhaal begint in 1941 toen Daniel en Catherine Lhuillier, de vaderlijke grootouders van Hervé Lhuillier zich vestigden in een plaats genaamd Les Gaussens.In 1976 creëerden Nicole en Pierre Lhuillier de ouders , voortbouwend op hun familie-erfgoed, ook in Gaussens hun eigen landgoed van 8 hectare. De productie wordt vervolgens in bulk verkocht .
In 1990 kwam de zoon Hervé Lhuillier met innovatieve ideeën en een echt verlangen om een sterk merk te creëren. Hij begon met de productie van de eerste flessen .
In 1996 nam Hervé Lhuillier, met het vertrouwen van zijn ouders, het beheer van het familiebezit Vignobles Pierre Lhuillier et fils over en dit was beslissend keerpunt in het leven van het familiedomein.
- hij breidt het productiegebied geleidelijk uit door te kiezen voor kwaliteitsterroirs.
- de technische installaties worden herzien: creatie van een kelder uitgerust met thermogereguleerde roestvrijstalen tanks, en een waterbehandelingssysteem, aankoop van moderne en zeer technische apparatuur.
- een externe consultant versterkt de technische vaardigheden van het veld.
- ettiketten en huisstijl opnieuw ontworpen, Hervé Lhuillier wil moderniteit: zijn chique en trendy verpakking was geboren, die van Château Fleur Haut Gaussens !
In 2015 lanceerde hij zijn eerste cuvée van een monocépage: een 100% Malbec, Château Fleur Haut Gaussens, "La Viminière". Vervolgens wordt een 100% Cabernet-Franc, Château Fleur Haut Gaussens, La Bergeronnette, geboren in 2016.
Uiteindelijk zal als resultaat de Grand Vin, de eerste jaargang 2016, op de markt worden gebracht in 2018.
In 2018 start hij met een nieuwe uitdaging en plant het zijn eerste Sauvignon Blanc op een uitzonderlijk terroir: een ondergrond van kalksteengroeven. De eerste oogst zal plaatsvinden in september 2021, het bottelen gepland voor het voorjaar van 2022.
Omschrijving:
Malbec " La Viminière " is een van de monodruivenrassen van Château Fleur Haut Gaussens. Van een vroeg terroir is deze 100% Malbec het resultaat van een nieuwe benadering van perceelselectie en moderne wijnbereiding.
De neus is zeer puur , met aroma's van zwart fruit die zich vermengen in een nauwkeurig gedoseerd bebost en atypisch voor de regio. De elegantie van de tanninestructuur valt op en geeft de uiteindelijke complexiteit en persistentie. Verouderingspotentieel +/- 10 jaar.
Gemalen tabak, bramen, peper en bosbessen genot uw zintuigen. De smaak heeft densiteit en rijkdom met een zeer mooie zuurgraad die helpt om het evenwicht te bewaren.
Rijping : 5 maanden in Franse eikenhouten vaten
foodpairing: Prime rib met gebakken aardappelen, of een gebraden lamsrack.