Domein:
Ons verhaal begint in 1941 toen Daniel en Catherine Lhuillier, de vaderlijke grootouders van Hervé Lhuillier zich vestigden in een plaats genaamd Les Gaussens.In 1976 creëerden Nicole en Pierre Lhuillier de ouders , voortbouwend op hun familie-erfgoed, ook in Gaussens hun eigen landgoed van 8 hectare. De productie wordt vervolgens in bulk verkocht .
In 1990 kwam de zoon Hervé Lhuillier met innovatieve ideeën en een echt verlangen om een sterk merk te creëren. Hij begon met de productie van de eerste flessen .
In 1996 nam Hervé Lhuillier, met het vertrouwen van zijn ouders, het beheer van het familiebezit Vignobles Pierre Lhuillier et fils over en dit was beslissend keerpunt in het leven van het familiedomein.
- hij breidt het productiegebied geleidelijk uit door te kiezen voor kwaliteitsterroirs.
- de technische installaties worden herzien: creatie van een kelder uitgerust met thermogereguleerde roestvrijstalen tanks, en een waterbehandelingssysteem, aankoop van moderne en zeer technische apparatuur.
- een externe consultant versterkt de technische vaardigheden van het veld.
- ettiketten en huisstijl opnieuw ontworpen, Hervé Lhuillier wil moderniteit: zijn chique en trendy verpakking was geboren, die van Château Fleur Haut Gaussens !
In 2015 lanceerde hij zijn eerste cuvée van een monocépage: een 100% Malbec, Château Fleur Haut Gaussens, "La Viminière". Vervolgens wordt een 100% Cabernet-Franc, Château Fleur Haut Gaussens, La Bergeronnette, geboren in 2016.
Uiteindelijk zal als resultaat de Grand Vin, de eerste jaargang 2016, op de markt worden gebracht in 2018.
In 2018 start hij met een nieuwe uitdaging en plant het zijn eerste Sauvignon Blanc op een uitzonderlijk terroir: een ondergrond van kalksteengroeven. De eerste oogst zal plaatsvinden in september 2021, het bottelen gepland voor het voorjaar van 2022.
Omschrijving:
La Bergeronnette is de tweede enkele variëteit van Château Fleur Haut Gaussens. Van een perceel geselecteerd vanwege de kwaliteit van zijn terroir en zijn opmerkelijke blootstelling, onthult deze 100% Cabernet Franc, van mooie zuiverheid en grote finesse, een neus van pioenroos en tonen van verse rode bessen. Een lichte raffinage in vaten geeft het een grote complexiteit en de elegantie die verwacht wordt van deze enkele variëteit. Verouderingspotentieel: +/- 10 jaar.
Het boeket is vurig met subtiele tonen van zwart fruit De smaak is medium body met aroma's van bessen De afdronk is fris, in de mond bedekt de wijn je smaakpapillen met elegantie en finesse
Rijping : 30% in nieuwe Franse eikenhouten vaten gedurende 5 maanden
foodpairing: Rauwe ham en charcuterie, gebraden gevogelte en kalfsvlees, paella en tapas, geitenkazen.