Domein:
De geschiedenis van Domaines Paul Mas begon op Château Paul Mas, in het gehucht Conas, in Pézenas, de stad Molière. De landgoederen ontwikkelden zich vervolgens in de gemeenten Montagnac, met de wijngaard van Nicole en de Mas des Tannes, de biologische wijngaard.
Het was Auguste Mas, overgrootvader van Jean-Claude Mas, die in 1892 de eerste wijngaarden van de familie kocht met de aankoop van 9 ha wijnstokken in Mas de Bicq, in de buurt van St Pons de Mauchiens. In 1934 breidde Raymond Mas de wijngaard uit met de aankoop van 15 ha op Domaine Montredon (Montagnac). In 1954 breidt Paul Mas de familiewijngaard samen met zijn broer Maxime uit tot 120 hectare.
Domaines Paul Mas hebben in totaal meer dan 940 ha wijnstokken in eigendom, waarvan 30% biologisch geteeld, aangevuld met de 1500 ha wijngaarden van de partnerwijnboeren waarmee we onder contract werken. We kunnen dus samenstellen met 45 verschillende druivensoorten, inheems of nobel, en een enorme diversiteit aan Languedoc terroirs.
Omschrijving:
Ontstelen van druiven, aparte vinificatie voor elke druivensoort. Pneumatische pers, vrij lopend sap wordt alleen gebruikt voor onze rosé. Fermentatie gedurende gemiddeld 3 weken bij 17°C.
De wijn rijpt op droesem met regelmatige batonnage gedurende 40 dagen in nieuwe gecoate cementen vaten. Tijdens het rijpingsproces proberen we een maximale fruitexpressie en -concentratie te behouden dankzij regelmatig overpompen.
Kleur: Roze, kersenkleur.
Neus: Complex met kersen, toffee en bloemenaroma's die evolueren naar zachte gekonfijte fruittonen.
Smaak: Rijk en zacht, goed in balans. Fruitig karakter met een lange afdronk.
Foodpairing: Het beste bij lichte gerechten, gegrild vlees, salades, worst, wit vlees, pasta alla carbonara, zachte kazen. Perfecte zomerwijn.