Domein:
De geschiedenis van Domaines Paul Mas begon op Château Paul Mas, in het gehucht Conas, in Pézenas, de stad Molière. De landgoederen ontwikkelden zich vervolgens in de gemeenten Montagnac, met de wijngaard van Nicole en de Mas des Tannes, de biologische wijngaard.
Het was Auguste Mas, overgrootvader van Jean-Claude Mas, die in 1892 de eerste wijngaarden van de familie kocht met de aankoop van 9 ha wijnstokken in Mas de Bicq, in de buurt van St Pons de Mauchiens. In 1934 breidde Raymond Mas de wijngaard uit met de aankoop van 15 ha op Domaine Montredon (Montagnac). In 1954 breidt Paul Mas de familiewijngaard samen met zijn broer Maxime uit tot 120 hectare.
Domaines Paul Mas hebben in totaal meer dan 940 ha wijnstokken in eigendom, waarvan 30% biologisch geteeld, aangevuld met de 1500 ha wijngaarden van de partnerwijnboeren waarmee we onder contract werken. We kunnen dus samenstellen met 45 verschillende druivensoorten, inheems of nobel, en een enorme diversiteit aan Languedoc terroirs.
Omschrijving:
De wijn rijpt 6 maanden in vaten (Amerikaans eiken 20% nieuw).
Kleur: Intens dieppaars met robijnrode tinten.
Neus: Eerst kruiden en bramen, de tweede neus ontwikkelt hout en cacao aroma's eindigend op geroosterde eikentonen.
Smaak: Volle body, rijk en zacht met fluweelzachte tannines. Complexe smaken in het midden van het gehemelte.
Zoethoutaroma's op de langdurige afdronk.
Foodpairing: vleespastei, wild en gegrild rood vlees, stoofschotels van rundvlees, medium en sterke kazen.