Domein:
De geschiedenis van Domaines Paul Mas begon op Château Paul Mas, in het gehucht Conas, in Pézenas, de stad Molière. De landgoederen ontwikkelden zich vervolgens in de gemeenten Montagnac, met de wijngaard van Nicole en de Mas des Tannes, de biologische wijngaard.
Het was Auguste Mas, overgrootvader van Jean-Claude Mas, die in 1892 de eerste wijngaarden van de familie kocht met de aankoop van 9 ha wijnstokken in Mas de Bicq, in de buurt van St Pons de Mauchiens. In 1934 breidde Raymond Mas de wijngaard uit met de aankoop van 15 ha op Domaine Montredon (Montagnac). In 1954 breidt Paul Mas de familiewijngaard samen met zijn broer Maxime uit tot 120 hectare.
Domaines Paul Mas hebben in totaal meer dan 940 ha wijnstokken in eigendom, waarvan 30% biologisch geteeld, aangevuld met de 1500 ha wijngaarden van de partnerwijnboeren waarmee we onder contract werken. We kunnen dus samenstellen met 45 verschillende druivensoorten, inheems of nobel, en een enorme diversiteit aan Languedoc terroirs.
Omschrijving:
Afzonderlijke vinificatie van elk ras. Langzame gisting onder temperatuurcontrole (15 tot maximaal 18°C) met geselecteerde gisten. De Viognier en Roussanne worden vergist in kuipen en vervolgens in nieuwe vaten. De Vermentino en Grenache werden gevinifieerd in roestvrijstalen tanks. Voor de vaten wordt 40% Amerikaanse eik en 60% Franse eik gebruikt.
Kleur: helder geel met groene accenten.
Neus: zeer elegant, met een reeks exotische fruitaroma's: mango, ananas, kokosnoot, vermengd met vanille, een bloemige toets en tonen van geroosterde brioche. Smaak: rijk en krachtig, met een lange afdronk op een fruitig en bloemig kader.
In de eerste 5 jaar zal men de fruitige aroma's waarderen die vervolgens evolueren naar rijpere noten, met hints van gedroogd fruit.
Foodpairing: Serveer aan 10 tot 12°C, bij schelpdieren, visgerechten, wit vlees, kip tajine met abrikozen, geiten- en schapenkaas, taarten en fruitdesserts.